Meni Zapri

Zen in plamen svetlobe

Priporočena dnevna meditacija

Živimo v zelo turbulentnem času, zato je sprotno umirjanje kaotičnih energij in prebujanje vibracij srčne čakre nujno potrebno. Predstavljamo meditacijo, ki je kombinacija zena in koncentracije na plamen svetlobe. Lahko jo izvajate kot samostojno meditacijo ali kot dodatek k siceršnji duhovni vadbi. Da bi lažje ohranjali odprtost srčne čakre, je priporočljivo tudi vsak dan pisati dnevnik hvaležnosti.

Glede na čas, v katerem kot družba živimo danes, ko povsod naraščajo brezobzirni egoizem, prostaškost in nasilje, priporočam, da k svoji duhovni vadbi (meditacijski, psihoenergijski) priključite »zen tihega razsvetljenja« in plemenito molitev »plamen svetlobe v srcu«.

Meditacija naj traja približno pol ure. Najprej izvedite 20 minut zazena (sedeča meditacija z osredotočanjem na dih), nato pa 10 minut vizualizacije in koncentracije na anahata čakro oziroma srčni energijski center (hridajakaš), ki se nahaja na sredini prsi blizu grodnice. V tem centru glejte plamen svetlobe, ki sveti na vse strani. Lahko je plamen sveče ali katera koli druga oblika svetlenja.

Zen vas bo utišal in prečistil um, koncentracija na srčni center pa bo prebudila energijo sočutja, ljubezni in miru. In kot vemo, najboljša energija za življenje, je energija srčne čakre!

Poleg tega priporočam, da začnete s pisanjem dnevnika hvaležnosti. Vsak dan si zapišite vsaj dve ali tri stvari, zaradi katerih ste hvaležni, da živite, oziroma, ste hvaležni, da se vam je nekaj zgodilo. (Hvaležnost je izraz srčne čakre; pomagala vam bo, da se na bolj plemenit in sočuten način povežete s seboj in z življenjem.)

V. R.