Meni Zapri

Razvajen otrok nikoli ne bo postal bojevnik (Duhovna odstiranja Nataše Jenuš z Vilijem Ravnjakom, 4. del)

“Razvajen otrok nikoli ne bo postal bojevnik” je poglobljeno pismo o duhovnosti in osebnostni rasti. Preko dialoga med Natašo in Vilijem raziskuje vpliv spreminjajočih se okoliščin na človekovo življenje ter pomembnost sprejemanja sprememb. Poleg tega se dotakne teme karme, usode in notranje moči ter razpravlja o tem, ali se bojevnik rodi ali ustvari. Odkrijte več o duhovnem potovanju, ki razkriva pomen discipliniranosti in odločnosti za razvoj močne osebnosti.

Najgloblja doživetja večne Biti (Duhovna odstiranja Nataše Jenuš z Vilijem Ravnjakom, 2. del)

Dragi Vili, te dni si se umaknil v zavetje Pohorja, v mir in tišino, kar redno počneš. Vem, da v tem uživaš, da to potrebuješ, a me vseeno zanima, kako ti uspeva tako zelo odklopiti zunanji svet in biti dneve ali tedne samo sam s seboj. Slednje se sicer tudi meni zdi nujna vsakodnevna rutina – a jo za razliko od tebe prakticiram le ob večerih, pred spanjem (in občasno čez dan), težko pa si predstavljam, da bi bila povsem tiho in brez stika z drugimi ljudmi dlje časa. Sem namreč taka, da potrebujem stik s sočlovekom, rada se pogovarjam – a od malega hrepenim po globljih, tehtnih pogovorih z ljudmi, ki mi širite obzorja, mi odstirate nove poti in me notranje bogatite.

Gledališče in duhovnost kot osnovni krožnici karme (Duhovna odstiranja Nataše Jenuš z Vilijem Ravnjakom, 1. del)

Odkrijte duhovna razmišljanja Nataše Jenuš in Vilija Ravnjaka v pisemski izmenjavi. Poglobite se v svet umetnosti, duhovnosti in osebnih potovanj v njunih pismih, objavljenih pod naslovom ‘Duhovna odstiranja.’ Raziskujte prepletanje gledališča, duhovnosti in bistva ustvarjalnega bivanja v tem premišljenem dopisovanju med dvema izjemnima posameznikoma, zdaj objavljenim na Facebook strani Društva popotnikov Vagant. Doživite očarljivo raziskovanje gledališča, duhovnosti in bistva ustvarjalnega življenja v tem razmišljujočem dialogu med dvema izjemnima posameznikoma.

Zen budizem, miti o meditaciji, karmi in duhovnem egu (Vili Ravnjak) — AIDEA Podkast 114

V podcastu Klemna Selakoviča – AIDEA je bil gost Vili Ravnjak, duhovni učitelj in večstranski ustvarjalec, ki se že od mladosti dalje izraža na različnih področjih. Njegov ustvarjalni opus sega vse od poklicnega dela v gledališču in na televiziji ter pisanja knjig in strokovne publicistike do poučevanja novodobnih duhovnih praks in vodenja meditacij.

Nekaj priporočil za duhovno vadbo in vsakdanje življenje

Danes razsvetljenja in osvoboditve ne iščemo v umiku od sveta, v tihih zavetjih gora, puščav, ašramov, samostanov, duhovnih centrov …, temveč sredi »arene življenja«, kar je brez dvoma težje, saj je življenjskih izzivov in pasti na vsakem koraku v izobilju. Da bi takšni, pravzaprav »bojevniški« duhovni poti lahko sledili, moramo v sebi zgraditi trden tempelj miru in tišine ter ga z vsakodnevnim meditacijskim urjenjem nadgrajevati in ohranjati.