Meni Zapri

Prevod spletne strani ali videa, ki je v tujem jeziku

V nadaljevanju boste našli koristne informacije o tem, kako si lahko s pomočjo spletnih orodij zagotovite slovenski prevod strani in video posnetkov, ki so v tujem jeziku.

Prevajanje spletne strani v slovenščino z Google Translate. 

  1. Obiščite spletno stran Google Translate.
  2. V polje za besedilo vnesite URL naslov želene spletne strani ali kopirajte in prilepite besedilo, ki ga želite prevesti.
  3. Izberite slovenščino kot jezik prevoda.
  4. Google Translate bo avtomatsko prevedel vsebino v slovenščino, ki jo lahko nato preberete neposredno na spletni strani Google Translate.

Ta metoda omogoča hitro in učinkovito prevajanje celotnih spletnih strani, kar vam omogoča dostop do informacij, ki so sicer na voljo le v tujem jeziku.

Prevod oz. podnapisi video posnetka
(velja samo za Youtube)

Če želite gledati Youtube video posnetke s slovenskimi podnapisi, sledite tem korakom:

  1. Odpri video posnetek na Youtube, ki ga želite gledati.
  2. Pod video posnetkom kliknite na ikono nastavitev (zobnik), ki se običajno nahaja v spodnjem desnem kotu video predvajalnika.
  3. V meniju, ki se odpre, izberite “Prevodi” ali “Subtitles/CC”.
  4. Youtube bo prikazal seznam razpoložljivih jezikov za prevode. Izberite “Slovenščina” ali poiščite Slovenščina med možnostmi.
  5. Po izbiri se bo video avtomatsko predvajal s slovenskimi podnapisi, če so na voljo.

Zavedajte se, da so prevodi podnapisov odvisni od tega, ali jih je ustvarjalec vsebine omogočil in ali so na voljo za določen video. V primeru, da slovenski podnapisi niso na voljo, lahko uporabite orodje za samodejno generiranje podnapisov, ki pa morda ne bo vedno natančno.